Belachelijk programma
Ik wou even kwijt dat ik big diet een belachelijk programma vind. Wie het meeste gewicht kwijt raakt wint. Dus met andere woorden als je veel kilo's kwijt raakt ben je goed. Ik heb al een tijd een eetstoornis. En ik moet zeggen dat ik van dat programma letterlijk moest kotsen. En dat wou ik even kwijt. Ik heb trouwens een keertje 5 minuten gekeken hoor, maar toen heb ik het maar gauw afgezet.
Inge

Stereotypen
Het is altijd weer hetzelfde gezeik: je moet slank zijn anders ben je niet okee. Flikker toch op zeg. Zo verandert er nooit iets en blijf je dit soort waardeloze stereotypen houden. Het ergste vind ik nog dat ik me er nog wat van aantrek ook. Het is haast niet te geloven. Waarom kan ik niet gewoon dik zijn en me toch lekker voelen?
Groetjes van Anja

Geweldig
Geweldig, die mensen doen er tenminste wat aan en als je het dan in GOUD uitgekeerd krijgt is dat toch waanzinnig meegenomen. Nee ik vind het hartstikke leuk om naar te kijken. En die mensen 'met een serieus overgewicht' zitten toch lekker bij elkaar, dus ze hoeven zich nu ook niet te schamen, want ze hebben allemaal hetzelfde probleem. Kortom ik vind het dus een tof programma en ik denk dat er meer mensen nu serieus over hun gewicht gaan nadenken.
Adrienne

Geweldig, maar....
Ik vind Big Diet geweldig, ik heb mezelf ook opgegeven, maar helaas pindakaas. Wel probeer ik zoveel mogelijk mee te doen aan het Big Diet Fitness.
Wat ik wel een beetje belachelijk vind is de regel, over wie het huis moet verlaten. Iedereen weet toch dat mannen veel sneller afvallen dan vrouwen. En dat blijkt ook, want wat vielen de resultaten van de vrouwen mij afgelopen zaterdag tegen zeg, en helemaal vergeleken met de mannen.
Bianca

Nazorg
Het programma Big Diet vind ik in de eerste plaats een vermakelijk televisieprogramma. De geselecteerde mensen zijn allen vriendelijk en leuk om naar te kijken. Wat ik me wel afvraag is of de deelnemers die afvallen, en dus uit het kasteel moeten, nazorg krijgen zodat ze niet terug vallen op een minder gezonde levensstijl.
Bertine

Hoge baan
Ik heb Big Diet al vanaf het begin gekeken maar moet het nu perse mensen zijn met een hoge baan? Die kunnen het toch gewoon zelf oplossen? Waarom niet jan de arbeider? Mijn vriend bijvoorbeeld is gewoon een man met een laag inkomen, en is diabeet heeft suiker en overgewicht. Kan van zijn geld niet zomaar afvallen, heeft op jullie gereageerd om mee te doen en kwam niet in aanmerking. Maar wel van die gasten met een hoog inkomen goede baan is dat eerlijk dan, nee toch. Ik vind het belachelijk dat jullie gewone mensen zoals mijn vriend of een ander niet uitkiezen om mee te doen. Voelen jullie je daar te hoog voor of zo? Schande gewoon. Jullie stoten wel andere mensen voor hun hoofd op zo'n manier. Kijken wat jullie hierop te zeggen hebben.
Monique (een hele boze kijkster van SBS 6)

Big Diet en de Slanksite
Naar aanleiding van de vorige schrijfster, even voor alle duidelijkheid: de Slanksite (www.slank.nl) heeft niets met Big Diet of SBS 6 te maken. Big Diet is als onderwerp op dit forum toegevoegd omdat het actueel is en omdat het veel mensen bezighoudt. De redactie van de Slanksite heeft uiteraard geen enkele invloed op de inhoud of samenstelling van Big Diet.
Redactie Slanksite

Positieve ontwikkeling
Ik vind Big Diet een positieve ontwikkeling omdat op deze manier meer mensen bewust worden van en werken tegen overgewicht en omdat het laat zien hoe je op een medisch verantwoorde manier aan je gewicht kunt werken. Al dat gezeur over stereotypen en 'lekker in je grote vel zitten' storen mij nogal. Overgewicht is ongezond, daar kun je niet omheen. En hoe hypocriet ben je, als je zegt dat je geen problemen hebt met je overgewicht omdat het om het innerlijk gaat, of omdat je je toch wel mooi voelt, maar wel ondertussen elke ochtend 30 minuten lang je haar goed doet?
Reinier

Ik wil dik worden!
Hoi allemaal, ik ben een meisje van 22 jaar en ik ben zeer trots op de mensen van Big Diet! Vanwege hun inzet en moedigheid! Ik word gek van mezelf; ik weeg 46 kg en ik kom niet aan ik ben zo vaak naar de dokter gegaan maar die wil mij niet helpen. Niemand wil mij helpen ik schaam me voor mezelf en ik zie er niet uit. Ik kan niet aandoen wat ik wil want dan zie ik een paar tandenstokers uit de kleren schieten. Help help mij aub met wat tips: wat kan ik het beste doen om dik te worden? Bij voorbaat dank
Veel liefs, Olivia

Kans
Ik vindt het heel leuk en vind dat de mensen die aan big diet mee doen veel lef en doorzettings vermogen hebben!!!! En ik vindt het ook heel fijn voor die mensen omdat ze toch al een hele tijd met dit gewichtsprobleem rondlopen en nu de kans krijgen om er onder goede begeleiding er van af te komen en dus weer lekker in hun vel leren zitten!!!
groetjes lisa

Wat gebeurt er straks?
Ik vind het goed dat een aantal mensen op deze manier af willen vallen, maar wat gebeurt er als de mensen weer naar huis gaan. Ik hoor Erik al weer praten over de shoarmaschotels. Nu bewegen ze per dag ontzettend veel en eten ze erg gezond, maar als ze thuis komen is daar niet altijd evenveel tijd voor. Ook vind ik de reden van Ray om af te vallen belachelijk. Onder de 100 kilo of zijn vriendin wil niet trouwen. Houdt zijn vriendin dan wel genoeg van hem?!
Zelf ben ik ook aan het afvallen en ben ik op eigen krachten al 10 kilo in 3 maanden afgevallen. Dit is ook veel gezonder want als het rustig gaat kan je lichaam zich beter aanpassen dan wanneer het in een noodtempo gaat (zie Gerrit ) die al 28 kilo in 11 weken kwijt is. Dat kan nooit gezond zijn.
Groetjes Suzanne